Еквадор загуби с 1:3 гостуването си на Парагвай, но въпреки това се класира за световните финали в  Катар през ноември и декември. Тимът е трети с 25 точки кръг преди края на квалификациите в Южна Америка. За успеха на еквадорците помогна и загубата на Перу от Уругвай с 0:1.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо се появи в игра 15 минути преди края. Именно той реализира единствения гол за своя тим. Направи го пет минути преди края от дузпа. След като се разписа, Жорди отново постави топката под фланелката си, намеквайки, че скоро ще става баща. Това беше първо попадение на Кайседо с екипа да представителния тим на Еквадор. 

Местната преса посреща с възторг класирането за Мондиала и отбеляза, че всички национали са вдигнали цената си. Особено тези, които са отбелязали голове в квалификационните битки.  

Парагвай ще пропусне трето поредно участие на световни финали. За последно тимът игра на Мондиал през 2010 година, когато достигна до 1/4-финалите.

Домакините откриха в 9-ата минута чрез Роберт Моралес. В 35-ата те можеха да останат с човек по-малко за нарушение на Мигел Алмирон срещу Первис Еступинан, но след преглед с ВАР играчът на Парагвай остана на терена.

Само няколко минути по-късно Пиеро Инкапие си отбеляза автогол след връщане на топката към вратаря.

В началото на втората част Алмирон вкара трето попадение за “гуараните”. Така се стигна до 85-ата минута, когато Кайседо намали от дузпа.

Три минути по-късно Блас Риверос получи втори жълт картон и остави Парагвай с човек по-малко.

От Южна Америка за Мондиала в Катар директно се класираха Бразилия, Аржентина, Еквадор и Уругвай. Петият в класирането ще играе бараж срещу представител от Азия.