Легендата на германския футбол и почетен президент на Байерн Франц Бекенбауер разкритикова изявите на вратаря на Ювентус Джанлуиджи Буфон при загубата на „бианконерите” с 0:2 в Мюнхен в първия мач между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига. Буфон допусна гол от около 35 метра още в 26-ата минута, когато австрийският национал Давид Алаба реализира първия гол в мача.

"Това си бяха около 120 метра, нека не ми се сърди. Той трябваше да хване топката, а реагира с маниер на един старец. Може би Джанлуиджи не очакваше, че нашият играч ще бие от толкова далечно разстояние. Той е страхотен вратар и вярвам, че ще продължи да играе още няколко години, но такива неща не бива да му се случват – 35 метра и топката почти не промени траекторията си въпреки рикошета”, коментира Кайзера пред немска телевизия на полувремето на срещата.

„Това, в което мога да упрекна Байерн, е, че не оползотворява шансовете си”, допълни трикратният европейски клубен шампион с баварците.

Голът на Давид Алаба пък е един от най-бързите в Шампионската лига, след като падна само 26 секунди след първия съдийски сигнал. Рекордът е на холандеца Рой Макаай, който на 7 март 2007 година реализира след 10,12 секунди за 1:0 в полза на Байерн срещу Реал (Мадрид) в реванш от осминафиналите на турнира.