Легендата на германския футбол и почетен президент на Байерн Франц Бекенбауер обяви листата си с фаворити за спечелването на „Златната топка” за 2013 година. Кайзера не отрича, че звездата на Барселона Лионел Меси си остава най-добър, но в същото време смята, че футболист от Байерн трябва да спечели приза за най-добър футболист през 2013 година. Личен фаворит на Бакенбауер е френският национал Франк Рибери.

„Меси генерално е най-добрият футболист в света. За този избор обаче за мен неговото име не трябва да става на въпрос. Според мен напълно заслужено и премерено би било този трофей за най-добър футболист в света да се спечели от играч на Байерн. Нито един отбор не бе толкова доминиращ този сезон както победителят в Шампионската лига”, коментира Кайзера пред „Билд”.

„Моите кандидати. На първо място Франк Рибери, след това Филип Лам, защото той не игра зле в нито един мач. Бастиан Швайнщайгер се разви като личност. Томас Мюлер и Ариен Робен също са кандидати”, допълни Бекенбауер.

Спечелването на требъл от Байерн обаче не е никаква гаранция, че футболист на гранда от Мюнхен ще спечели „Златната топка” за 2013 година. През 2010 година Интер също спечели требъл с феноменалния Уесли Снайдер в състава си. Холандският плеймейкър стана и вицесветовен шампион с „лалетата” в ЮАР, но въпреки това „Златната топка” бе връчена на Лионел Меси, спечелил този приз и през следващите 3 години.