Легендата на германския футбол и почетен президент на Байерн Франц Бекенбауер се изказа ласкаво за работата на Мишел Платини като шеф на УЕФА и дори го посочи за следващ бос на ФИФА.

“Той върши супер работа. Мисля, че Мишел ще е следващият президент на ФИФА”, сподели Кайзера в интервю за немското списание “Кикер”.

В същото време Бекенбауер не пропусна да коментира и критиката на босовете на Байерн Хьонес и Румениге към сегашния президент на световната футболна централа Сеп Блатер. “Съжалявам много, но не бива да се забравя човещината. Въпреки всичко със Сеп Блатер все още може да се говори”, добави Бекенбауер.

„Барселона наложи стандарта във футбола. Те играят перфектен футбол, заради финеса на тяхната игра, тяхната подвижност и начина, по който се движат по терена. Те са по-добри дори от националния отбор на Испания, защото имат Лионел Меси. Барса има качествата, за да успее да защити титлата си в Шампионската лига”, каза още 66-годишният германец.

„Испания е най-добрият национален отбор в света и те са фаворити за спечелването на Евро 2012. Германия направи голям прогрес и също сме там. Франция може да поднесе изненадата, те си направиха изводите от грешките от 2010 година и изглеждат много по-добре сега”, коментира Бекебауер. /БЛИЦ