Почетният президент на Байерн Франц Бекенбауер изрази желание баварците да привлекат английския национал и нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни през лятото.

„Ще бъда много щастлив Уейн Рууни да дойде в Байерн“, категоричен бе Кайзера, цитиран от британския таблоид „Сън”.

Мениджърът на „червените дяволи“ сър Алекс Фърюсън остави нападателя резерва в реванша срещу Реал Мадрид (1:2) миналата седмица от осминафиналите на Шампионската лига, което даде знак на много клубове, че вече могат да се насочат към звездата на клуба. От „Олд Трафорд“ обаче обявиха, че на 27-годишния Рууни ще бъде предложен нов договор.

Бъдещият наставник на Байерн и бивш такъв на Барселона Хосеп Гуардиола винаги се е възхищавал на изявите на Рууни и едва ли ще има нещо против да го има в състава си.

"Сън" припомня, че испанският специалист определи футболиста като „един от най-великите играчи в света“, и може да бъде готов да извади 20 милиона паунда, за да привлече Рууни.

Байерн е един от малкото отбори в Европа, които могат да си позволят зашеметяващата заплата от 230 000 паунда на седмица за Уейн Рууни, ако играчът все пак реши да напусне Манчестър Юнайтед през лятото.

В същото време легендата на „червените дяволи” сър Боби Чарлтън сподели, че най-вероятно Рууни ще остане на „Олд Трафорд” и през следваия сезон. „Сър Алекс ми каза, че няма причина да пусне Уейн Рууни да си тръгне. Той е велик играч”, коментира Чарлтън.