Почетният президент на Байерн Франц Бекенбауер разкритикува старши треньора Хосеп Гуардиола за начина, по който налага Марио Гьотце като централен нападател и в същото време оставя на пейката Марио Манджукич и Клаудио Писаро.

„В това няма никакъв смисъл. На малкото момче (б.р. има предвид Гьотце) не му се отразява добре, когато го пускат да играе на върха на атаката срещу трима огромни играчи. Тогава един го покрива и Гьотце остава невидим. Така си е. Тази позиция не е за него. Естествено, че може да играе като централен нападател, но тогава не е толкова полезен. В моите очи той трябва да играе зад нападателя и тогава би бил много по-опасен, отколкото ако е отпред”, коментира Кайзера пред немската телевизия Sky.

При разгромната домакинска победа на Байерн срещу Айнтрахт (Франкфурт) с 5:0 през уикенда Гьотце игра зад Манджукич и показа много силна игра. Преди това в двубоите срещу Мьонхенгладбах (2:0) и Щутгарт (2:1) Гьотце игра като централен нападател и не бе толкова ефективен.

В същото време Бекенбауер заяви, че „не може и да си помисли“, че Хамбургер може да изпадне от Бундеслигата. „Червените шорти” са един от най-старите футболни клубове в Германия и никога не изпадали от Бундеслигата, но в момента са на предпоследно място във временното класиране.

„Не мога да си представя Хамбургер да играе във Втора Бундеслига. Не може да се случи те да изпаднат в по-долна дивизия. Не трябва да си го мислят, те могат да играят добър футбол“, каза легендата на немския футбол.

Кайзера сподели още, че баварците не привличат играчи на Дортмунд, за да отслабят вестфалци. "Байерн купува тези футболисти, тъй като те са важна част от стратегията на тима. Разбирам, че подписването с даден играч ще накара бившия тим на въпросния футболист да стане с една идея по-слаб. Това не е главната ни цел, а е просто страничен ефект. Нашето желание е ние да сме силни", убеден е Бекенбауер.