Българският национал Илиян Мицански направи официален дебют с екипа на Кайзерслаутерн. Нападателят и съотборниците му продължиха трудно в следващата фаза на турнира за Купата на Германия след драматична победа с 3:2 на Оснабрюк, дошла след продължения.

Мицански бе титуляр за гостите и остана на терена до 74-ата минута, когато отстъпи мястото си на Ервин Хофер. За времето си на терена пред голаджията от Сандански се откриха две добри възможности за гол, от които обаче той не успя да се възползва.

В 12-ата минута българинът стреля, но не застраши вратаря на домакините, а в началото на второто полувреме получи добър пас от Сърджан Лакич, но от близко разстояние не намери мрежата на Оснабрюк.

В 20-ата играчите на втородивизионния Оснабрюк поведоха чрез Себастиан Тирала, а в 90-ата Сърджан Лакич изравни за "Лаутерите" и така се стигна до продълженията.

В тях появилият се на мястото на Мицански Ервин Хофер се превърна в герой за Кайзерслаутерн, вкарвайки два гола - в 106-ата и 111-ата минути. В 115-ата Бьорн Линдеман намали на 2:3, но в следващите 5 минути не падна нов гол и "Лаутерите" продължиха във втория кръг. /БЛИЦ




КУПА НА ГЕРМАНИЯ

1 кръг, резултатите от снощи:
Оснабрюк - КАЙЗЕРСЛАУТЕРН 2:3 след прод. (1:1 в ред. време)

ФРАНКФУРТ – Падерборн 2:0

ИНГОЛЩАД – Карлсруе 2:0

Любек – ДУИСБУРГ 0:2

Вилхелмсхафен - АЙНТРАХТ (Франкфурт) 0:4

Регенсбург - АРМИНИЯ (Билефелд) 6:7 след дузпи (1:1 в ред. време и след прод.)

*Заб.: Отборите с главни букви продължават във втория кръг.