Треньорът на Швеция Яне Андерсон и капитанът Виктор Линдельоф обясниха как се е стигнало до прекратяването на евроквалификацията с Белгия снощи. 

Двубоят между двата отбора не се доигра при 1:1 на полувремето заради терористичния акт в Брюксел. Преди първия съдийски сигнал двама шведски фенове бяха убити, а един ранен.

Шведският тим научава трагичната новина на почивката на мача и взима единодушното решение, че няма как да го доиграе.

„Влязохме в съблекалнята и научихме лошата новина. Не можехме да повярваме, че се е случило. В какъв свят живеем днес? Ужасно съжалявам. Когато започнахме да коментираме  с играчите, бяхме 100% единодушни, че не искаме да играем от уважение към пострадалите и техните семейства", обясни селекционерът на Швеция Андерсон, а Линдельоф го допълни:

„ Както каза Яне, бяхме много ясни, че не искаме да продължим мача. Обяснихме всичко на белгийците и те напълно се съгласиха. Тези, които са довели семействата си или приятели тук, искаха да се опитат да се свържат директно с тях и да видят, че са добре. Мисля, че екипът ни по сигурността се справи много добре и ни обясни ситуацията. Те ни успокоиха и казаха, че стадионът е най-безопасното място в Брюксел в момента. Чувствахме се доста сигурни там, въпреки че хората започнаха да се притесняват".