Казахстан постигна първа победа в квалификациите за Световното първенство в Бразилия следващото лято. Воденият от чешкия специалист Мирослав Беранек тим обърна у дома Фарьорските острови с 2:1 в среща от Група C на Зона Европа.

Домакините имаха превъзходство през първата част, но гостите изненадващо поведоха с гол на своя капитан Фроди Беняминсен (23), който се възползва от разбъркване в наказателното поле и бе най-съобразителен за 0:1. Това бе първи гол за Фарьорските острови от повече от година и първи при гостуване от повече от две години насам, когато същият този Беняминсен се бе разписал при визита на Сърбия.

След почивката в 49-ата минута Йохан Давидсен фаулира Андрей Финонченко в собственото си наказателно поле и домакините получиха дузпа, реализирана от Нурбол Жумаскалиев (50) за 1:1. Победният гол за казахстанците вкара с левия си крак влезлият като резерва Андрей Финонченко (63), оформил крайното 2:1.

С този успех Казахстан събра 4 точки в актива си и остава на пето място в групата. Фарьорските острови остават на последната позиция без точков актив.

Казахстан - Фарьорски острови 2:1
0:1 Фроди Беняминсен (23), 1:1 Нурбол Жумаскалиев (50-дузпа), 2:1 Андрей Финонченко (63)