Финалистът в Шампионската лига през миналия сезон и италиански първенец Ювентус представи официално германския национал Сами Кедира, който пристига от Реал (Мадрид). Халфът сподели, че ще играе в тежко първенство с много грандове, но ще защитава цветовете на клуб с велика история и фенове.

„Идвам от Реал Мадрид и не са много клубовете в света, които са на същото ниво. Един от тези клубове е Ювентус. Това е клуб с велика история, с велики, страстни фенове и с отлична структура. Изпитвам още по-голяма гордост, като знам какви играчи са минали през този клуб - футболисти като Алесандро Дел Пиеро, Роберто Баджо, Андреа Пирло, Дидие Дешан, Зидан, Недвед, Мишел Платини, Юрген Колер и, разбира се, Дино Дзоф. Мога да продължа с изброяването на имена, но съм сигурен, че разбирате какво имам предвид. Обещавам да дам всичко от себе си великата история на този клуб да продължи. "Форца Ювентус", започна Кедира.

"Страхотно е да те сравняват с Пирло, той е фантастичен играч. Дълго време той беше ключова фигура за отборите си, както и за националния тим на Италия. Аз съм играч, който има нужда от голяма свобода - не само за да атакувам, но и в отбрана. Ще играя там, където треньорът иска".

"Не бих казал, че Серия "А" се намира в негативен период. Мисля, че е голяма чест да играеш в тази лига. Това е тежко първенство с много грандове. Не съм бил стресиран в Реал (Мадрид). Прекарах пет прекрасни години там и реших, че се нуждая от ново предизвикателство. Ювентус е едно такова предизвикателтво и за мен е голяма чест да бъда тук. Юве е на същото ниво като Реал (Мадрид)", допълни 28-годишният германец, който ще играе с номер 28, с който игра в първия му отбор Щутгарт.