Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру игра като резерва за Румъния при трудната домакинска победа над Малта с 1:0 в мач от група F на квалификациите за Евро 2020.

Мачът се игра в Плоещ и домакините спазиха традицията да не губят в града, в който през 1877 година е връчено Самарското знаме на Българското опълчение. Успеха за румънците донесе нападателят на Рединг Георге Пушкаш (47) в началото на второто полувреме след асистенция на Янис Хаджи. Пушкаш пък вече има 5 гола в 9 срещи с националния екип, а в 76-ата минута бе заменен от Кешеру.

Преди това през първата част в 11-ата минута Флорин Андоне вкара попадение, но то не бе зачетено заради засада.

В самия край Жан-Пол Фаруджа прати топката в мрежата на домакините, които изтръпнаха, но за техен късмет и този гол бе отменен заради засада.

След третата си победа Румъния събира 10 точки и е на второ място в групата след 6 изиграни срещи, оставайки в борбата за класиране на европейското първенство. Малта е на пета позиция с 3 точки.

В другите мачове от групата тази вечер играят лидерът Испания срещу Фарьорските острови и Швеция срещу Норвегия в скандинавски сблъсък.