Бившият нападател на Съндърланд и настоящ на Лестър Кевин Филипс обяви, че слага край на състезателната си кариера. 40-годишният ветеран разкри, че след 20 великолепни години в професионалния футбол е време да се оттегли на заслужена почивка. През уикенда той ще изиграе последния си официален мач за Лестър в кариерата. Според него няма по-подходящ момент от настоящия да сложи край на състезателната си кариера, след като Лестър успя да спечели промоция за Висшата лига, печелейки титлата в Чемпиъншип.

Филипс е един от най-възрастните футболисти в историята на английския елит изобщо. Преди него на 40-годишна възраст са играли само Теди Шерингам и Гордън Страхан. На 29 ноември 40 г. навърши и легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс.

Кевин Филипс е роден на 25 юли 1973 година в 33-хилядния град Хътчън, разположен в югоизточната част на Англия. Той има 8 мача без отбелязан гол в английския национален отбор в периода 1999-2002 година. В богатата си кариера Филипс е играл още в Уотфорд, Съндърланд, Астън Вила, Уест Бромич, Бирмингам и Блекпул. кариерата си Кевин Филипс е играл за Уотфорд, Съндърланд, Саутхемптън, Астън Вила, Уест Бромич, Бирмингам, Блекпул, Кристъл Палас и Лестър.

През сезон 1999/00 година Филипс вкарва 30 гола, с което спечели „Златната обувка“. Досега Филипс остава в историята като единствения англичанин, който е печелил тази награда.