Матея Кежман е истинската футболна легенда. Той е по-голям от Златан Ибрахимович и от Дейвид Бекъм. С такова мнение гърми белградското "жълто" издание "Курир". Повод за статията стана поредната шампионската титла, която Кежман взе с чужд клуб. Нападателятза последно стана шампион на Беларус с БАТЕ Борисов. Това е пета титла от пето различно първенство за голмайстора. Той е бил шампион на Сърбия с Партизан, на Холандия с ПСВ Айндховен, на Англия с Челси и на Турция с Фенербахче.

Ибрахимович и Бекъм в неделя станаха шампиони в неделя с ПСЖ в четвърто различно първенство. Шведът е бил първи в Холандия (Аякс), Испания (Барселона), Италия (Интер) и сега във Франция. Бекъм е стигал до титлите с Манчестър Юнайтед (Англия), ЛА Галакси (САЩ) и  с Реал Мадрид (Испания). Двамата се наредиха до имена като Марк ван Бомел, Ариен Робен, Ривалдо, Деко и Иржи Ярошик, които са били на върха в четири различни първенства.

Матея Кежман обаче слага цялата престижна компания в малкия си джоб. Героят тръгна за големия футбол от Партизан, където игра от 1998 до 2000 година. Той има 54 мача и 33 гола за „гробарите“, преди да направи кариера в Холандия, Англия, Турция и Беларус.