Най-великият румънски футболист Георге Хаджи даде интервю за официалния сайт на ФИФА. Той беше потърсен във връзка с половинвековния си юбилей, който Марадона на Карпатите отпразнува на 5 февруари. Хаджи обяви, че той е бил най-добрият футболист на световното първенство в САЩ през 1994 г. и е заслужавал да спечели „Златната топка“.
 
Както е известно, наградата на „Франс Футбол“ през същата година беше връчена на Христо Стоичков, който стана голмайстор на Мондиал'94. Камата и Хаджи са добри приятели, като Стоичков е кръстник на едно от децата на румънеца.
 
„Трябваше да спечеля „Златната топка“ през 1994 г. Нямам съмнения, че бях най-добрият футболист на световното първенство в САЩ. За съжаление Румъния отпадна на 1/4-финалите, което вероятно ми попречи да спечеля наградата. Знам, че бях на върха на кариерата си и бях близо до спечелването на този приз. Това обаче не се случи“, коментира Хаджи.
 
„Много съм горд от представянето на Румъния през 1994 г. Играех най-добрия футбол в кариерата си, а националния отбор също беше в страхотна форма. Бяхме достатъчно добри, за да победим всеки съперник и да спечелим световната титла. Бяхме близо, но тогава дойдоха онези последни пет минути“, съжалява великият румъне.
 
На 1/4-финалите на Мондиал'94 Швеция отстранява Румъния след дузпи (1:1 в редовното време и 2:2 след продължения). Кенет Андерсон изравнява за „тре крунур“ пет минути преди края на продълженията. Миодраг Белодедич прави решителния пропуск за румънците при дузпите. След това шведите победиха България с 4:0 в мача за третото място на световното първенство.