Испанският селекционер на националния отбор на Хаити Габриел Калдерон Пелегрино не повика двамата най-резултатни футболисти на тима за последните години Дюкенс Назон и Францди Пиеро за мача с Куба от Лигата на нациите на КОНКАКАФ.

В резултата на тов „гренадирите“ направиха домакинско нулево равенство с кубинците, които получиха разрешение от своето правителство да използват играещите зад граница футболисти. Медиите в Хаити отчитат, че именно заради този факт Куба се е превърнала в много костелив орех и е било голяма грешка решението на Пелегрино да се откаже от Назон и Пиеро.

На 13 септември хаитяните гостуват на фаворита в групата Ямайка, която спечели с 1:0 домакинския си мач срещу Хондурас. Единственият гол вкара звездата Демарай Грей, който преди броени дни премина от Евертън в саудитския Ал Итифак.

Друг от нападателите на ЦСКА Матиас Фаетон игра цял мач за Гваделупа при победата с 2:1 като гост на Сейнт Китс и Невис в друг мач от Лигата на нациите на КОНКАКАФ. 23-годишният бивш футболист на Гренобъл получи жълт картон в 68-ата минута. Утре от 22:30 часа българско време Гваделупа приема Синт Маартен.

Защитникът на ЦСКА Енес Махмутович започна като титуляр за Люксембург при домакинската победа с 3:1 над Исландия в мач от група „J“ на квалификациите за Евро 2024. 26-годишният бранител на „армейците“ получи жълт картон в 30-ата минута, а в 64-ата, при аванс на тима му с 1:0, отстъпи мястото си на Ларс Жерсон.

Максим Шано, Ивандро Боргес Санчес и Данел Синани вкараха за Люксембург, а Хакон Арнар Харалдсон се разписа за Исландия. Люксембург е трети в групата с 10 точки, колкото има и вторият Словакия. Лидер с 15 е Португалия, която в понеделник приема Енес Махмутович и съотборниците му.