Хакер е пробил мейла и телефона на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола и се опитва да ги продаде за 100 000 паунда. В момента полицията разследва случая.

Мъжът твърди, че разполага с личните данни на всеки един футболист от тима, както и със записи на поверителни разговори за трансфери при "гражданите". 

Мъжът е получил достъп до служебните кореспонденции на испанеца и и извлякъл информации, които не трябва да виждат бял свят. Това е станало благодарение на компанията, в която работи. Тя има договор с Манчестър Сити от 2017 година, а от това се е възползвал въпросният мъж.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Той бе заловен, след като от "Сън" пращат поставено лице, което уж иска да закупи информацията.

"Най-лесното нещо, което съм правил. Имам личните данни, телефони, мейл и всичко останало на всеки един играч. Също така имам кореспонденции с Матайс де Лихт и Сократис Папастопулос. Двамата са били желани от Гуардиола.

Давате ми 100 000 паунда в биткойни, след което ви давам парола и влизате вътре. Там е цялата информация", казал пред поставеното лице мъжът.

От "Сън" се обаждат на ръководството на Манчестър Сити, което от своя страна информира полицията. Мъжът е арестуван, след което освободен докато тече разследването.

"Гражданите" пък веднага прекратяват договора с въпросната фирма, в която работи мъжа. "Не знаехме, че работим с престъпници. Прекратяваме договора си", обявиха от Сити.