Звездата на Арсенал Аарън Рамзи определи Ливърпул като един от претендентите за титлата в Англия този сезон. „Артилеристите“ срещат тима на Брендън Роджърс в дербито на Висшата лига днес на „Емиратс“, а младият английски национал не спести суперлативите си по адрес на мърсисайдци.

„Червените“ започнаха отлично сезона във Висшата лига и в момента заемат третото място във временното класиране, на две точки от лидера Арсенал.

„Да, абсолютно, те са един от претендентите за титлата. Ливърпул вече играе футбола, който изповядва Брендън Роджърс. Той бе много успешен начело на Суонзи, а с нападатели като Луис Суарес и Даниел Стъридж, Ливърпул е заплаха за всеки един тим“, коментира Рамзи.

Арсенал записа два разочароващи резултата срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига и Челси в Купата на лигата, но според Рамзи, настроението в отбора е отлично.

„Продължаваме да сме уверени след лошите резултати срещу Дортмунд и Челси. В първенството обаче продължаваме добрата си серия и показваме добър футбол“, каза още той.