Халфът на холандския шампион Аякс Тео Янсен изрази огромно желание да се завърне във Витес, от където започна професионалната му кариера. Първоначално грандът от Амстердам и тимът от Арнем се бяха споразумяли за трансфера, който трябваше да е на стойност 600 000 евро. Изведнъж собственикът на Витес Мераб Йордания се отметна и заяви, че няма да плати повече от 500 000 евро за 31-годишния полузащитник.

“Мога само да се надявам, че Витес ще плати исканата сума. Аякс инвестира миналото лято около 3 милиона евро за Янсен. Самият Тео е готов да се откаже от половината си заплата, за да се осъществи трансфера”, заяви Роб Янсен, който е личен мениджър на Тео Янсен. През миналия сезон халфът изигра 31 мача за Аякс в Ередивизи и вкара 9 гола. Той е играл още за белгийския Генк и Твенте, където бе съотборник с вратаря на българския национален отбор Николай Михайлов.

Междувременно треньорът на Аякс Франк Де Бур си осигури услугите на още един нападател. Това е 21-годишният Дано Хосен, който е собственост на английския Фулъм, но няма нито едина минута с екипа на Котиджърс, а през миналия сезон игра за втородивизионния холандски Фортуна Ситард.