Мексиканският национал и халф на Барселона Джонатан дос Сантос ще бъде извън терените до 9 месеца, след като скъса външни кръстни връзки на дясното коляно. 23-годишният полузащитник, който няма нито една изиграна минута за каталунците този сезон, ще претърпи операция във вторник.

Според първоначалните прогнози възстановяването на мексиканеца ще продължи между 6 и 9 месеца, което го вади от сметките на треньора на Барса Херардо Мартино до края на сезона. Аржентинският специалист хареса халфа през лятната подготовка, но така и не му даде шанс за изява от началото на кампанията.

Междувременно бранителите Адриано и Жерард Пике са под въпрос за домакинството срещу Милан в Шампионската лига тази сряда от 21:45 часа българско време. Каталунците и „росонерите” завършиха 1:1 в Милано преди две седмици.

Бразилецът Адриано се възстановява от разтежение, заради което пропусна каталунското дерби срещу Еспаньол (1:0) миналия петък на „Камп Ноу”. Пике също тренираше отделно от основната група на каталунците по време на последното им занимание.