Наставникът на германския шампион Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп няма да може да разчита до края на годината на халфа Свен Бендер. Немският национал напусна принудително в 25-ата минута при загубата от Арсенал (1:2) в Група “F” на Шампионската лига заради счупена челюст. Още по време на мача 22-годишният халф бе закаран в болница, където тази сутрин претърпя тричасова операция. На играча са били поставени два метални импланта, за да бъде стабилизирана челюстта. В същото време от клиниката са диагностицирали и травма в коляното.

Свен Бендер получи удар в лицето от белгийския бранител Томас Вермаелен в 20-ата минута на мача с “артилеристите”. “Това си бе класически нокаут и е много лошо за нас”, сподели старши треньорът на вестфалци Юрген Клоп.

Звездата на “жълто-черните” Марио Гьотце също бе заменен принудително, след като получи удар в дясното коляно. Халфът обаче не е получил сериозна травма и ще бъде готов за рурското дерби между Дортмунд и Шалке 04 в събота от 16:30 часа българско време.