През лятото на 2009 година германският национал Свен Бендер премина от Мюнхен 1860 в Борусия (Дортмунд) за само 400 000 евро, а сега е оценяван на 16 милиона евро. Днес 24-годишният халф се завръща в баварската столица и ще се изправи срещу бившия си клуб в среща от втория кръг на турнира за купата на страната. „Лъвовете” от Мюнхен ще посрещнат финалиста от Шампионската лига на „Алианц Арена” от 20:00 часа българско време.

Свен Бендер е поканил за мача много свой приятели от Мюнхен. „Ще дойдат една дузина и надявам се, че те ще видят една победа на Дортмунд”, споделя очакванията си халфът.

Немският национал вярва, че „лъвовете” имат шансове да се завърнат в Бундеслигата още през следващия сезон. „Трябва само да погледнете имената и вече ще знаете колко много потенциал има в този отбор. Вярвам, че „лъвовете” се успеят да спечелят промоция и ще се радвам много да го направят”, допълва Бендер.

24-годишният полузащитник отхвърли вероятността Дортмунд да е изпаднал в малка криза след загубата си от Наполи (1:2) в Шампионската лига и изгубените точки при визитата на Нюрнберг (1:1) в Бундеслигата. „Това са глупости. В Неапол просто бе лошо стечение на обстоятелствата, а в Нюрнберг нямахме добър ден. Знаем, че за „лъвовете” това ще е мачът на годината пред разпродадения им стадион. Ние обаче имаме цел и искаме отново да бъдем в Берлин!”, завърши германският национал.