Халфът на Реал (Мадрид) Ласана Диара е бил в Истанбул преди десетина дни, за да преговаря за свой трансфер във Фенербахче, съобщава в. “Ас”. Френският халф е недоволен от статута си на “Сантяго Бернабеу” и има намерение да напусне клуба през лятото.
 
Според испанското издание 27-годишният футболист се е възползвал от факта, че не е попаднал в групата за мача с Валенсия (0:0) и с частен самолет е пътувал до Истанбул на 7 април. Диара е гледал от трибуните на “Шюкрю Сарачоглу” мача между Фенербахче и Анталияспор (2:0), а след това е вечерял с шефа на “канарчетата” Али Йълдъръм.
 
Французинът е обявил, че иска годишна заплата от 6,5 милиона евро, за да премине в турския гранд. Двете страни за момента нямат постигнато споразумение, но са се съгласили да продължат преговорите в близките седмици. Ако Фенербахче постигне разбирателство за личните условия на халфа, ръководството на клуба ще предложи между 8 и 10 милиона евро на Реал (Мадрид).
 
Ласана Диара има договор с Кралския клуб до лятото на 2013 г. Наскоро той прекрати преговорите си с “белия балет” за нов контракт и обяви, че има намерение да напусне “Сантяго Бернабеу” през лятото.