Халфът на Рен Ян М'Вила ще обжалва наложеното от Френската футболна федерация наказание да не играе 19 месеца за националния отбор.
 
22-годишният полузащитник се провини по време на лагер на младежкия национален отбор на "петлите". Той и още четирима съотборници изминали разстоянието от Льо Авър до Париж, за да се забавляват в нощните заведения на френската столица. Два дни по-късно Франция загуби решителния бараж за класиране на Евро 2013 от Норвегия.
 
Най-тежкото наказан от петимата бе М'Вила, тъй като е представител на мъжкия национален отбор, но в случая бе пратен при младежите, за да помогне на тима. Така той няма право да играе за националния отбор до 30 юни 2014 година, а това означава, че губи всякакви надежди за участие на Мондиал 2014 в Бразилия.
 
„Тази санкция е прекалено завишена. 19 месеца са твърде много време. Освен всичко друго, вероятно като лишаваме Ян от Мондиал 2014, лишаваме и Франция от един страхотен играч за големия форум, какъвто е М'Вила", заяви президентът на Рен Фредерик де Сен-Сернен пред канал "Europe 1".