Една от звездите на Шалке 04 Кевин-Принс Боатенг е подал оплакване в полицията в градчето Каарст, че в нощта на Коледа е бил нападнат и ранен на улицата от неизвестен извършител. Органите на реда в градчето, намиращо между Дюселдорф и Мьонхенгладбах, са започнали разследване на случая и издирват нападателя.

"В сряда, 25 декември 2013 година, около 12:45 часа, има инцидент с физическо насилие в Каарст. 26-годишен мъж с местожителство в Меербуш, е бил физически атакуван на улицата от за момента неизвестен мъж”, се казва в полицейското съобщение за инцидента, а по-късно става ясно, че това е Кевин-Принс Боатенг, който първо се прибрал вкъщи и след това е позвънил на полицията.

Според „Билд” Боатенг е бил в дома на бившата си съпруга, за да се види със сина си за Коледа. На излизане е бил нападнат и е отвърнал на ударите. В резултат на всичко това халфът е с охлузвания на ребрата, гърба и врата.

Полицията в Каарст призовава, всеки който е бил неволен свидетел на инцидента на улица „Ланге Еке”, да се обади и даде показания.