Халфът на Криля Советов Сергей Пиняев стана най-младият футболист, който записва игрови минути за националния отбор на Руси. Той бе титуляр за руския тим в приятелския мач срещу отбора на Таджикистан, който игра в Душанбе и завърши при равенство 0:0. стПиняев дебютира на 18 години и 15 дни.

Бившият рекордьор на руския национален отбор по този показател беше вратарят на московския ЦСКА Игор Акинфеев. По време на дебюта си в контрола срещу Норвегия на 28 април 2004 той бе на 18 години и 20 дни.

Пиняев има седем гола и седем асистенции в 44 мача за клубния си тим Криля Советов.

Това бе едва втора среща, която "Сборная" играе след нахлуването на руските войски в Украйна. Както е известно, отборът беше изваден от всички турнири под егидата на ФИФА и УЕФА, а освен това голяма част от отборите отказват да играят дори приятелски срещи с руснаците. 

За Таджикистан като титуляр започна халфът на ЦСКА 1948 Парвиз Умарбаев, като той беше заменен в продължението на срещата от Керимов. 

"Сборная" имаше предимство през по-голяма част от мача, но така и не успя да стигне до гол във вратата на своя противник.