ЦСКА ще остане без един от основните си футболисти за началото на зимната подготовка. Халфът Луис Соарес, известен и като Платини, няма да бъде на разположение поне до края на януари, а този срок може да се удължи до първите дни на февруари.
 
Това се дължи на факта, че Луис Соарес попадна сред 23-ата играчи, които ще представят Кабо Верде на Купата на Африканските нации. Турнирът в Екваториална Гвинея ще се проведе от 17 януари до 8 февруари. Тимът на Руи Агуаш е в Група „В“ на надпреварата, където са още Замбия, Тунис и ДР Конго.
 
Луис Соарес беше привлечен в ЦСКА през лятото и през този сезон изигра 18 мача за тима на Стойчо Младенов в „А“ група и един за Купата на България, в които се отличи с един гол (при 4:2 срещу Хасково).
 
Мачовете на Кабо Верде на Купата на Африканските нации са на 18-и, 22-и и 26-и януари, съответно срещу Тунис, ДР Конго и Замбия. Ако „сините акули“ продължат напред предстои участие на четвъртфиналите (31 януари и 1 февруари). Полуфиналите са на 4 и 5 февруари. Финалът е на 8 февруари, а ден по-рано е срещата за третото място.
 
В състав на Кабо Верде попада и бившият играч на „Левски“ Гари Родригес, който в момента е част от състава на испанския Елче. От разширения списък от 30 играчи на Руи Агуаш отпаднаха седем, сред които и халфът на Черно море Стенио дос Сантос.
 
Тимът на Кабо Верде се събира на 3 януари в Португлия, където ще играе контроли с местния Ещорил и с Екваториална Гвинея. На 10 януари „сините акули“ отиват на лагер в Сенегал, където ще играят с Конго.
 
СЪСТАВЪТ НА КАБО ВЕРДЕ ЗА КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ
Вратари: ВОЗИНЯ (Прогресо, Ангола) ИВАН КРУС (Жил Висенте, Португалия), КЕВИН СОУС (Насионал, Португалия)
 
Защитници: КАЙ (Беленензес, Португалия), КАРЛИТОС (АЕЛ Лимасол, Кипър), НИВАЛДО САНТОС (Теплице, Чехия), ФЕРНАНДО ВАРЕЛА (Стяуа, Рум), СТОПИРА (Видеотон, Унгария), ДЖЕФРИ ФОРТЕС (Дордрехт, Холандия), ГЕГЕ (Маритимо, Португалия)

Халфове: БАБАНКО (Ещорил, Португалия), СЕРДЖО СЕМЕДО (Олянензе, Португлия), ЛУИС СОАРЕС (ЦСКА, България), НУНО РОЧА (Университатя Крайова, Румъния), ТОНИ ВАРЕЛА (Екселсиор, Холандия), КАЛУ ЛИМА (Прогресо, Ангола)

Нападатели: ДЖАНИНИ (Сантос Лагуна, Мексико), ЖУЛИО ТАВАРЕШ (Дижон, Франция), РАЯН МЕНДЕШ (Лил, Франция), ЕЛДОН (Спортинг Лисабон, Португалия), ГАРИ РОДРИГЕС (Елче, Исп), КУКА (Ещорил, Португалия), ОДАИР ФОРТЕШ (Реймс, Франция)