Асоциацията на спортните журналисти в Англия избраха халфа на Уест Хям Скот Паркър за играч на годината във Висшата лига.Той ще получи официално наградата си на 12 май на тържествена вечеря в лондонския хотел "Lancaster".
 
Втори в запитването до пишещите за футбол журналисти е Гарет Бейл (Тотнъм), който пък бе избран за най-добър от своите колеги.
 
Роденият на 13 октомври 1980 година Паркър е едва вторият играч в историята на Уест Хям, спечелил престижната награда. Първият е легендата и капитан на Англия от Мондиалао през 1966 година Боби Мур, който вдига световната титла.
 
”През този сезон Скот Паркър получи за първи път и традиционната награда за футболист на месеца в Премиършип, а последният приз показва, че е трудно да се отличиш в отбор, замесен битката за оцеляване, но това далеч не е невъзможно. В голям отбор е много по-лесно да се откроиш”, пише главният редактор на Би Би Си Фил Макнълти.
 
"Паркър се представяше толкова стабилно този сезон за Уест Хям, клуб, който се бори за оцеляване в Премиършип, че съумя да се върне в националния отбор на Англия", коментира пък председателят на FWA Стив Бейтс, главен редактор на спортния отдел на списание "The People".
 
Паркър не бе в състава на Англия за Мондиала в Южна Африка, но се върна в тима за приятелския мач с Дания през февруари, след което беше титуляр в европейската квалификация срещу Уелс в Кардиф.
 
Скот е носил преди това екипите на Чарлтън, Норич, Челси и Нюкасъл. Той и съотборниците му в Уест Хям имат почти невъзможната задача да се спасят от изпадане. “Чуковете” са предпоследни в класирането и имат изключително тежка програма до края на сезона.