Халфът на НЕК Ниймеген Евандер Сно призна пред холандските медии, че през миналия уикенд по време на гостуването срещу Фейенорд (1:5) сърцето му не е спирало да бие за момент, каквито бяха първоначалните предположения.

След половин час игра Сно бе заменен принудително от Геерт-Аренд Роорда. След спирането на играта заради Сно, той напусна терена сам и отиде да получи медицинска помощ в линейката. Веднага след мача започнаха спекулации, че халфът отново е имал проблем със сърцето си и това е била основната причина да не довърши мача.

25-годишният дефанзивен полузащитник играе футбол от 2 години насам с помощта на кардиовертер-дефибрилатор, който помага на сърцето му да възстанови нормалния си ритъм. Когато сърцето бие бързо, чрез въпросният дефибрилатор може да се доставя на сърдечния мускул енергиен шок, с помощта на който да се възстанови нормалния ритъм. Преди две години по време на мач срещу Аякс халфът разбира, че има подобни проблеми.

“Това са нарушения на сърдечния ритъм, които се оправят с помощта на дефибрилатор. На мача с Фейенорд сърцето ми не е спирало да бие. Когато на човек му спре сърдечния ритъм, той би трябвало да лежи на терена. При нарушения на ритъма на сърцето ми се нуждая от този уред, който нося в ръката си, докато вървя. Това се случи и тогава. След това можех и да продължа да играя, но нямаше да има смисъл”, сподели Сно.