Халфът на Уест Хям Алу Диара изрази желание да напусне “чуковете” през януарския трансферен прозорец. 31-годишният Диара премина на “Ъптън Парк” през лятото от Олимпик (Марсилия) срещу 3,5 милиона евро, но пропусна старта на сезона заради контузия на бедрото.
 
Полузащитникът се завърна в игра през декември, но не успя да пробие в титулярния състав. Той има само два мача за “чуковете” във Висшата лига. Сега французинът иска да напусне Уест Хям, за да може да играе редовно.
 
“Искам да напусна. Сега е времето за подобен ход. Искам истинско предизвикателство, а не го получавам в Уест Хям. Невъзможно е да работя със Сам Алардайс. С него нямам никакъв диалог. Той не ми обяснява нищо. Трябва да си тръгна. Има няколко запитвания. Където и да отида, ще бъда по-добре от тук. В Уест Хям си губя времето”, заяви Диара пред “Екип”.
 
Халфът се наложи като един от най-добрите дефанзивни полузащитници в Европа, докато играеше за Бордо. През лятото на 2011 г. той премина в Олимпик (Марсилия). След само един сезон на “Стад Велодром” френският национал реши да приеме офертата на Уест Хям.