Бившият вече селекционер на националния отбор на Алжир Вахид Халилходжич се раздели официално с „пустинните лисици“. Той публикува специално обръщение на официалния сайт на алжирската федерация.
 
Както е известно, босненският специалист изведе Райс Мболи и съотборниците му в националния отбор до историческо участие на 1/8-финалите на световно първенство. Алжир отпадна от Мондиал 2014 след загуба от Германия с 1:2 след продължения.
 
„Винаги ще пазя добри спомени от невероятното гостоприемство на алжирската публика, която ме подкрепяше от първия ден. Благодаря на играчите, на хората от техническия и медицинския щаб, на служителите от администрацията, които ми помагаха през цялото време. Няма да простя и няма да забравя отношението на хора и медии, които нападаха мен и семейството ми“, пише Халилходжич.
 
Според информациите Вахил Халилходжич най-вероятно ще поеме турския Трабзонспор. Вече стана ясно, че мястото му в националния отбор на Алжир ще заеме Кристиан Гуркюф – баща на френския национал Йоан Гуркюф.