Уволненият селекционер на Кот д’Ивоар Вахид Халилходжич заяви, че решението за отстраняването му е политическо. Съобщението на федерацията по футбол на страната бе прочетено по местната телевизия.
Решението бе взето след продължителни дебати на президента на федерацията Жак Анума с обществеността и медиите. Негативното отношение към босненеца ескалира заради слабото представяне на слоновете на турнира за Купата на африканските нации, където се очакваше да спечелят турнира.

“Това е идиотско, неразбираемо и глупаво. Сигурен съм, че решението е политическо. За 24 мача имам едва едно поражение”, каза Халилходжич пред френския вестник „Екип”.

Босненецът получил информацията на личния си факс. Кот д’Ивоар е в Група “G” на световното първенство в Южна Африка заедно с Бразилия, Португалия и КНДР.

Халилходжич е вторият треньор на финалист от Мондиал 2010, който си тръгва преждевременно. Миналия месец Амоду Шайбу беше уволнен от Нигерия.

Наскоро медиите в Кот д’Ивоар обявиха, че новият треньор на тима ще бъде белгиецът Ерик Геретс, но това още не е потвърдено официално./БЛИЦ