Щефен Баумгарт беше назначен за старши треньор на Хамбургер ШФ със задачата да изведе отбора обратно в Бундеслигата след няколко години във Втора дивизия.

Бившият наставник на Кьолн Баумгарт трябва да води тренировката на тима по-късно днес, а първият мач на 52-годишният специалист начело на Хамбургер ШФ ще бъде в неделя срещу Елверсберг.

Договорът на треньора е до 2025 година, съобщава вестник "Билд", въпреки че засега от клуба не са обявили официално детайли по сделката.

Баумгарт наследява Тим Валтер, който бе уволнен през миналата седмица след като завръщането в Бундеслигата за първи път от изпадането през 2018 година отново е застрашено. Временният наставник Мерлин Ползин записа равенство 2:2 срещу Ханза Рощок през уикенда.

"Щефен Баумгарт е познат със своя емоционално завладяващ маниер. Трябва да продължим да поддържаме огъня и да вървим по нашия определен път", коментира членът на борда на клуба Йонас Болд в изявление, а треньорът заяви:

"Наистина очаквам с нетърпение това голямо предизвикателство. Веднага започвам работа с момчетата. Целта е ясна - промоция в елита."

Баумгарт изведе Падерборн от трета дивизия до Бундеслигата за два сезона - от 2017-а до 2019 година, а Кьолн до седмото място в германското първенство и участие в Лигата на конференциите през сезон 2021/2022. Той се раздели с Кьолн през декември миналата година.

Щефен Баумгарт на няколко пъти бе коментирал, че е фен на тима от Хамбург.