Спортният директор на Хамбургер Франк Арнесен отхвърли слуховете, че клубът има намерение да привлече през зимната пауза бившия вратар на националния отбор на Германия Рене Адлер от Байер (Леверкузен). Стражът получи тежка контузия в началото на сезона и титулярното място при „аспирините” бе окупирано от привлечения под наем от Щутгарт Бернд Лено. Това означава, че Адлер почти сигурно ще си търси нов отбор през зимата.

„През зимата няма да взимаме нови попълнения. Много съм доволен от Ярослав Дробни. Беше му тежко през първите два месеца, но при последните ни успехи той имаше съществено важна роля. Няма да говоря за Рене Адлер. През лятото ще имаме друга ситуация и ще трябва да потърсим подобряване на състава”, заяви Арнесен в интервю за немската телевизия „Sky”.

Той потвърди, че голмайсторът на есенния шампион във Втора Бундеслига Фортуна (Дюселдорф) Максимилиан Байслер ще се завърне в Хамбург. „Той е от Хамбург и има договор с клуба. Имахме много позитивен разговор за контракта му до 2016 година. Имам добро предчувствие”, допълни директорът на „хамбургерите”.

21-годишният Байслер, който вкара за Фортуна (Дюселдорф) 8 попадения през есенния полусезон, бе преотстъпен на втородивизионния тим от Хамбургер през лятото.