Футболистите на четвъртодивизионния английски Колчестър бяха изненадани от странна кутия, открита на терена на тренировъчната им база. С нея е намерен хамбургер и видеокамера. Клубът публикува снимка от находката си в „Туитър“ и разказа любопитна история.

„Беше 4 часа сутринта и нашият бургер за закуска пристигна. Нямаше картичка и затова не знаехме какво да правим. Пък и какво да правиш със замразен бургер? Тогава прозвуча позвъняване на клубния телефон. Едно хлапе ни обясни, че кутията с хамбургера и камерата са негови. Той е от Шефилд и бил изпратил сандвича в космоса, а сега му предстои да дойде да си го прибере“, пише в обяснението.

Става дума за Том Стениленд, който разказал, че цялата одисея на бургера била за неговите 2,7 милиона последователи в „YouTube”.

“Изпратих бургер в космоса с помощта на климатичен балон. Изкачи се на 24 мили височина и след това се спука. Падна на 100 мили от мястото, където го пуснах. Затова дойдох да си го прибера. Приземил се е рано сутринта и е намерен от човека, поддържащ тревата. Той е обърнал кутията и проследяващото устройство се включи. Така го открих“, разказа Стениленд в специално видео за своя канал и дори отхапа от космическия хамбургер.