Ръководството на германския елитен Хамбургер и наставникът на швейцарския шампион Базел Торстен Финк са постигнали договорка. Бившият играч на Байерн (Мюнхен) ще подпише договор да води “хамбургерите” до 2014 година.

Актуалният контракт на специалиста с Базел е до 2013 година, а швейцарският първенец няма така лесно да пусне един от най-успешните си треньори (б.р. с Торстен Финк Базел печели шампионската титла през 2010 и 2011 година).

“Хамбургер направи запитване в началото на миналата седмица дали е възможно да освободим Финк. Категорично отхвърлихме тази възможност”, заяви пресаташето на Базел Йозеф Циндел. Това означава, че швейцарският клуб при всички положения ще иска трансферна сума като неустойка за евентуалното напускане на Финк. В медийното пространство дори вече се говори за сума от порядъка на 1 милион евро.

“Ще трябва да седнем и да обсъдим нещата, за да видим какво ще правим. На този разговор ще присъства и моят мениджър Томас Крот”, сподели Торстен Финк пред sport1.de. Въпросната среща се очаква да се състои в четвъртък.

“Ще се окажа лъжец, ако кажа, че Хамбургер не е топадрес за мен като треньор”, допълни 43-годишният специалист. От Базел дори вече мислят за негов заместник в лицето на 37-годишния Мурат Якин, който в момента води Люцерн.

Още в следващите дни спортният директор на Хамбургер Франк Арнесен, който пое и треньорските функции в тима, се очаква да приготви нужната сума за покриване на неустойката по освобождаването на Финк от Базел. /БЛИЦ