Германският Хамбургер уволни треньора си Бруно Лабадия дни преди предстоящия в четвъртък полуфинален реванш от Лига Европа с Фулъм (0:0 в първата среща). Решението за раздялата със специалиста е било взето на днешната кризисна среща на ръководството на “северняците”.

Шефовете на Хамбургер са постигнали съгласие, че Лабадия не се е справил с работата си, а и вчерашната загуба от Хофенхайм лиши тима от участие в евротурнирите. Сега грандът от Хамбург трябва да спечели на всяка цена Лига Европа, за да участва в турнира и наесен. Допълнителна мотивация за това е фактът, че финалът ще се състои в Хамбург. 

Лабадия имаше договор с клуба до 30 юни 2012 г. Той бе назначен през миналото лято на мястото на Мартин Йол и подписа контракт за 1,3 милиона евро годишна заплата. Бившият нападател е шестият уволнен треньор на “северняците” за последните 6 години. Срещу Фулъм Хамбургер ще бъде воден от Рикардо Монис, който проведе днешната тренировка. Холандецът е ценен заради качествата си и дори Ред Бул Залцбург иска да го привлече като директор на академията си./БЛИЦ