Светът полудя по новата звезда на Реал (Мадрид) Хамес Родригес, а босът на Кралския клуб Флорентино Перес потрива доволно ръце. Това става ясно от изнесените от "Евромаркетинг спорт" данни за продажбата на фланелки на колумбиеца.

Екипът с номер 10 и името "Хамес" е купен 502 000 пъти за десетината дни, откакто той бе представен на "Сантяго Бернабеу".

"Тази фланелка стана модна вещ. Само до 1 август бяха закупени над 502 хиляди екземпляра, а това е абсолютен рекорд в историята на футбола, защото от излизането й са изминали едва десет дни", каза председателят на "Евромаркетинг спорт" Херардо Молина.

Тези цифри извеждат Хамес Родригес дори пред Кристиано Роналдо. Реал (Мадрид) продава около 1 000 000 фланелки на португалеца за един сезон, като в първата му година те бяха 1,5 милиона. Ако продължава в същите темпове, колумбиецът ще стигне до заветната бройка още преди да е започнал сезона в Испания.

Екипът на Хамес се продава за 99.93 евро в магазините на Реал (Мадрид), както и на сайта им. При чиста печалба от 50%, макар вероятно да е повече, то до момента десеткратният победител в Шампионската лига е прибрал над 25 милиона евро.

Колумбийската звезда пристигна в Мадрид срещу сумата от 80 милиона евро, която вероятно много бързо ще бъде избита.