Хановер 96 победи гостуващия Хамбургер с 2:0 в първа среща от четвъртия кръг в германската Бундеслига и за първи път от 48 години насам е лидер. Завърналият се в елита този сезон тим ще бъде на върха в таблицата поне до неделя, когато Хофенхайм и Борусия (Дортмунд) играят своите срещи и също биха могли да съберат 10 точки.

През първата част съперниците не успяха да реализират нито едно от положенията си и се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В 50-ата минута австрийският национал Мартин Харник изведе домакините напред в резултата, а те продължиха да бъдат по-активни и след гола.

Гостите също имаха своите шансове, но в 82-ата минута инкасираха второ попадение и се предадоха. Тогава влезлият като резерва тогоанец Ихлас Бебу направи добавка при отразен от вратаря Матения удар преди това и оформи крайния резултат.

След третия си успех за сезона Хановер 96 събра 10 точки и се изкачи на първото място, от което няма да слезе поне до неделя, когато Хофенхайм и Борусия (Дортмунд) при победи биха могли да съберат същия актив и да направят по-добра голова разлика. Хамбургер записа втора поредна загуба и заема седма позиция със 7 точки преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!