Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс е поискал среща със Сър Алекс Фъргюсън, след като се оказа пренебрегван и от клуба, и от страната си в края на сезона.

Халфът желае да е сигурен за бъдещето си преди "червените дяволи" да заминат на предсезонно турне в Америка и Мексико през юли.

Оуен иска да изясни ролята на Фъргюсън в оставянето му извън състава на Англия от 30 души за световното, въпреки че първоначално беше набелязан от селекционера Фабио Капело.

Харгрийвс влезе резерва в мач срещу Съндърланд (1:0) за една минута и това се оказа единственият му принос към този сезон. Той си тръгна от "Олд Трафорд" час преди началото на последния мач за сезона срещу Сток Сити, след като разбрал, че е оставен извън групата. Надяваше се да играе в този мач, за да покаже на Капело, че е в достатъчно добра форма, за да попадне в състава за световното.

Преди дни Фъргюсън се е срещнал с Капело на традиционната вечеря, организирана от Асоциацията на мениджърите в Лигата. Ден по-късно Капело обяви състава си и Харгрийвс не беше в него. Смята се, че Сър Алекс е казал на мениджъра на Англия, че полузащитникът е далеч от пълното си възстановяване.