Хари Кейн заби хеттрик във вратата на УБА и прати Тотнъм поне временно пред Ливърпул в класирането. "Шпорите" победиха своя съперник у дома с 4:0 и събраха 45 точки, които ги наредиха на второ място. Тимът на Юрген Клоп е трети с точка по-малко, но и мач по-малко, който е срещу Манчестър Юнайтед.

Головото шоу на Кейн започна в 12-ата минута. Тогава Кристиян Ериксен получи топката на удобна за стрелба позиция, но вместо това пусна към английския национал, който елегантно преодоля вратаря на гостите за 1:0.

Ериксен пък бе с основна заслуга на автогола на Гарет Макейли. Датският национал стреля силно към вратата, топката се отби в крака на бранителя на УБА и заблуди вратаря - 2:0.

Хари Кейн избухна на два пъти и през второто полувреме и оформи своя хеттрик. Той се разписа първо в 77-ата минута, когато получи центриране от Кайл Уолкър и с удар от воле не остави шансове на Фостър - 3:0.

Шедьовърът на двубоя на "Уайт Харт Лейн" бе четвъртото попадение. Деле Али получи топката пред наказателното поле и с елегантно копване я прати над цялата отбрана за Кейн, който от въздуха простреля Фостър за крайното 4:0.


ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА ЗА ФА КЪП