Англия победи Швейцария с 2:1 в контролна среща на "Уембли" по време на паузата за националните отбори.

Селекционерът на домакините Гарет Саутгейт заложи на експериментален състав, който стигна до победата, а Хари Кейн пренаписа историята и се изкачи във вечната ранглиста на голмайсторите на "трите лъва", задминавайки легендата Боби Чарлтън.

„Кръстоносците“ поведоха с ранен гол на Бреел Емболо (22) при първата си сериозна възможност. Шест минути след това швейцарците можеха да удвоят преднината си. Фабиан Фрай си освободи пространство на границата на наказателното поле и отправи мощен удар. Топката беше насочена точно под напречната греда, но Джордан Пикфорд успя да спаси.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В края на първата част Люк Шоу (45) изравни, а след почивката Хари Кейн (78-дузпа) донесе победата на "трите лъва", след като Стивън Цубер игра с ръка в наказателното поле и бе посочена бялата точка. Голмайсторът на Тотнъм вече има 49 попадения с екипа на националния си тим, което го нарежда на второто мястото във вечната ранглиста на голмайсторите на тима заедно с Боби Чарлтън. Първото място в тази класация принадлежи на Уейн Рууни, който има 53 гола.

И за двата отбора предстои по още една контрола преди подновяването на клубния футбол. Англичаните ще премерят сили с Кот д‘Ивоар, а Швейцария ще е изправи срещу Косово.