Капитанът на Интер Хавиер Санети ще изиграе мач № 1000 в своята кариера тази вечер при домакинския двубой на тима си срещу Рома в полуфинален реванш от Купата на Италия. “Нерадзурите” спечелиха първата среща с 1:0.
 
“Гордея се, че стигнах до този момент, заяви 37-годишният аржентинец. – Имам 33 мача за Талерес, 66 за Банфилд, 12 за националния отбор до 23 г., 140 за първия тим на Аржентина и 748 срещи за Интер.”
 
“През цялата си кариера съм играл със страст. Футболът ми е дал много и опитах да отвърна с най-доброто, на което съм способен. На терена се опитвам да бъда себе си. Най-голямото удоволствие е, когато феновете на другите отбори идват и показват уважението си.”
 
Сред футболистите, изиграли над 1000 мача са Паоло Малдини и Роберто Карлош. Двама играчи, за които Санети говори с респект.
 
“Малдини бе ключова фигура в световния футбол. Винаги съм го харесвал като футболист и човек. Играл съм срещу него в много дербита. Той бе твърд, но честен. Роберто Капрош бе първият ми съквартирант, когато пристигнах в Интер. Много голям футболист”, твърди аржентинецът.
 
Хавиер Санети играе за Интер от 1995 г., като за този период е спечелил 5 шампионски титли на италия, Купата на УЕФА, Шампионската лига, световното клубно първенство. Ако Интер е класира на финала за Купата на Италия, на 29 май в Рим аржентинецът ще се бори за възможността да вдигне трофея за четвърти път./БЛИЦ