Треньорът на Байерн Юп Хайнкес е спокоен преди предстоящия мач с Барселона. Двубоят от 1/2-финалите на Шампионската лига е утре на "Алианц Арена".

"Имаме план да спрем играта на Барселона с Лионел Меси", заяви днес на пресконференция Хайнкес. - Аз четох в пресата, че Меси тренира нормално и аз мисля, че той ще започне мача. Имаме план за игра. Както срещу Ювентус, който играе с 3 полузащитници, имаме ясна идея за начина на игра. Но Барса не е само Меси. Те имат много супериграчи. Като Иниеста, който е два пъти е избран за най-добър играч на Европа. Пике, Пуйол, дори и ако не играе. Те знаят как да играят на високо ниво.

Аз имам двама супериграчи: чуждестранният футболист с най-голям успех в Бундеслигата (Писаро) и Гомес, който вкара 12 гола през миналия сезон в Шампионската лига в ритъма на Герд Мюлер. Аз ще разговарям утре с тях и ще видя."

Треньорът на Байерн говори и за своя наследник Хосеп Гуардиола. "Адмирирам Пеп за неговата кариера като играч и после като треньор. Ние имаме много добри отношения и жребият не ги промени. За евентуална обмяна на информация с бившия старши треньор на Барселона Пеп Гуардиола, който ще стане през лятото треньор на Байерн: " Аз ще отговоря, че това е въпрос на уважение. Уважение към отношенията на Пеп с Барса, а и защото нямам нужда. Аз познавам добре испанския футбол, познавам много добре своя отбор и Барселона, заяви Хайнкес. - Важното е отборът да бъде концентриран в своята игра. Мисля, че Барселона е способна да вкара гол тук, но Байерн е способен да вкара един или повече голове в Барселона. Ще видим какво ще се случи утре на терена. Логично - добре ще бъде да не получим гол. Трябва да бъдем много внимателни във всеки един момент от мача."