Треньорът на Байерн Юп Хайнкес контрира колегата си начело на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп. След загубата с 0:1 през седмицата наставникът на германския шампион се изказа много остро по адрес на баварците.

"В момента е точно така, както постъпват китайците в индустрията. Байерн гледа какво правят останалите, за да го откраднат и с повече пари и други играчи изминават същия път. И по този начин вече си по-добър от останалите", каза след двубоя Клоп.

Но Хайнкес изрази разочарование от поведението на спеца. "Байерн съществува много повече от времето, в което Клоп е треньор. И винаги отборът е притежавал собствен игрови стил. Много е важно човек да може да покаже колко е голям след победи и след загуби, особено когато си допуснал поражение", каза пък треньорът на баварците.

"Когато Юрген Клоп има възможността да тренира Реал (Мадрид) или Байерн, тогава ще забележи какви клубове са това и какъв различен свят са те. Тогава може би ще говори по различен начин", добави спецът, който е водил и Кралския клуб.