Старши треньорът на Байер (Леверкузен) Юп Хайнкес очаква неговият тим да победи с 2:1 гостуването си колоса Байерн (Мюнхен) в сербито на 30-ия кръг от Бундеслигата. Мачът е тази неделя от 16:30 часа българско време на „Алианц Арена”.

След края на сезона Хайнкес ще напусне „аспирините” и ще поеме именно баварците, но сега ще трябва да ги победи, ако иска неговият тим да запази шансовете си за титлата. Байер (Леверкузен) изостава от лидера Борусия (Дортмунд) с 5 точки пет кръга преди края на шампионата.

„Ще победим с 2:1 Байерн и след това аз ще скоча от радост”, заяви Хайнкес.

Баварците са в изключително сложна ситуация, след като заемат четвърто място във временното класиране, а целта им е да се класират за Шампионската лига, което е възможно само чрез завършване поне на трета позиция в Бундеслигата. В този мач Байерн ще бъде воден от Андрис Йонкер, който бе асистент на внезапно уволнения холандец Луис ван Гаал в края на миналата седмица.

Байер (Леверкузен) не е побеждавал в Мюнхен от 1989 година, но треньорът на "аспирините" отписа статистиката. "Ох, статистика! Има я само, за да бъде оборена. Всичко ще се реши на терена", сподели Хайнкес, който призна, че ситуацията да излезе срещу бъдещия си тим е странна.

"Не всеки е информиран, не всеки знае какво става. Не можеш да задоволиш всеки. Мога да живея с това, имаме свобода на словото. Вярно е, че Байерн са силно амбицирани да завършат трети, но мен ме интересува единствено Байер Леверкузен", завърши 65-годишният специалист. /БЛИЦ