Уволнението на Юрген Клинсман като треньор на Байерн е отново на дневен ред, след като в събота баварците допуснаха домакинско поражение с 0:1 от Шалке 04.

Според общественото мнение за оставащите пет кръга начело на клуба трябва да застане дуетът Мемет Шол и Херман Герланд (треньор на аматьорския тим на клуба).
 
Таблоидът “Билд” обаче разкри и друг вариант – Юп Хайнкес. 63-годишният специалист е засечен в ложите на “Алианц Арена” в събота, където седял зад контузения нападател Мирослав Клозе и един ред пред съпругата на Юрген Клинсман - Деби.
 
В полза на Хайнкес говори и фактът, че той е близък приятел на Ули Хьонес. През октомври 1991 г. генералният мениджър на Байерн уволни Хайнкес от треньорския пост на клуба, но след това многократно е повтарял, че това е най-голямата грешка в кариерата му.
 
Юп Хайнкес спечели титлата в Германия начело на Байерн през 1989 г., а след това като треньор на Реал (Мадрид) през 1998 г. триумфира в Шампионската лига.
 
По-късно той се завърна в Бундеслигата, но не записа успехи. През 2004 г. пое Шалке 04, а през 2007 г. се завърна в родния си Борусия (Мьонхенгладбах).
 
За предстоящо уволнение на Клинсман сигнализира и вчерашната спешна среща на хора от ръководството на Байерн, на която са присъствали президентът на клуба Карл-Хайнц Румениге, изпълнителният директор Карл Хопфнер и Ули Хьонес./БЛИЦ