Хъдърсфийлд победи Лестър с 2:1 като гост в преиграване от 4-ия кръг на турнира. В първата среща двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки 1:1. Гостите първи откриха резултата в мача още в 5-ата минута чрез Клейтън, но в 7-ата "лисиците" изравниха с попадение на Кийн. Ирландецът Шон Сканел заби победния гол за “териерите” четвърт час преди края.

Така Хъдърсфийлд продължава на 1/8-финал в турнира, където го очаква Уигън. Любопитно е, че “териерите” продължават да са без мениджър. Временните треньори Марк Лилис и Стив Еър обаче очевидно се справят отлично и нищо чудно ръководството на клуба да ги остави до края на сезона.

На осминафиналите Манчестър Юнайтед, който отстрани Фулъм с Димитър Бербатов, приема Рединг. Шампионът Манчестър Сити също е домакин – на Лийдс, който хвърли една от бомбите и отстрани Тотнъм.

Героите от Олдъм, които шокираха Ливърпул, приемат друг тим от града на Бийтълс – Евертън. МК Донс, изхвърлил елитния КПР, имат наглед постижима цел, да отстранят вкъщи Барнзли.

Ето всички двойки от петия кръг на ФА Къп:
Хъдърсфийлд – Уигън

МК Донс – Барнзли

Олдъм – Евертън

Лутън – Милуол

Арсенал – Белкбърн

Манчестър Сити – Лийдс

Манчестър Юнайтед – Рединг

Мидълзбро – Брентфорд/Челси