Джордан Хендерсън е уверен, че може да замени Стивън Джерард като капитан на Ливърпул в продължение на години. Полузащитникът призна, че е готов да поеме повече отговорност на плещите си през новия сезон. "Червените" стартират там, където "катастрофираха" в последния си мач за миналата кампания - гостуване на Сток Сити (1:6).

"Винаги съм искал да имам по-голяма отговорност, особено в момента. Мисля, че пораснах. Като цяло обаче не само аз трябва да съм по-отговорен, но и като отбор.  Когато бяха втори капитан, винаги се опитвах да дам най-доброто от себе си за тима и да се уча повече от Стивън Джерард. Това правя от първия ден, в който дойдох тук. В съблекалнята обаче има много лидери, които са готови да сложат лентата на ръката си и да поведат Ливърпул напред. Сигурен съм, че който и да избере мениджърът, момчетата ще застанат зад него.

Научих много от Джерард. Той е изключителен пример за всички и лидер. Не мисля, че има някой, който да не е научил нещо от него", коментира 25-годишният халф.