Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино смята, че тимът му не е заслужавал да загуби с 0:1 от Атлетик в Билбао. Победата на баските дойде с гол в 70-ата минута на Икер Муниаин.

„До 70-та минута, когато падна голът за Атлетик ние бяхме по-добрият отбор на терена. Играхме добре не само през първото полувреме, но и през първите 20 минути на втората част. Това, което ни пречупи бе попадението на Атлетик Билбао“, коментира Мартино.

„Липсваше ни последното подаване в нашите атаки. Контролирахме много топката, използвахме достатъчно добре пространствата, които се откриваха пред нас, но не успяхме да се възползваме максимално от възможностите, които се откриха пред нас“, добави аржентинецът.

„Неймар можеше да промени развоя на срещата в началото на второто полувреме. Смятам, че първото полувреме бе едно от най-силните за отбора от началото на сезона“, продължи треньорът на каталунците.

„Смених Шави и Иниеста, защото се нуждаехме от по-голяма острота в атаката на отбора. Освен това започнахме да губим контрола върху топката“, каза още Херардо Мартино.