Димитър Димитров - Херо смята да напусне Иртиш през зимата поради финансови причини, съобщи казахстанското издание Sports.kz.

Българският треньор на отбора от Павлодар има действащ договор с клуба за още два сезона, но не е получавал заплата от юли насам. Херо е поставил ултиматум най-после да получи заработеното. Бургазлията няма намерение да чака още дълго ръководството на клуба да му се издължи.

Според Sports.kz в този момент не се вижда възможност в обозримо бъдеще от Иртиш да осигурят необходимите средства за изплащане на дълговете си към треньори, футболисти и служители, което означава, че Херо ще си тръгне.

Димитров пое Екзекутора на "Левски" през юни и под негово ръководство тимът се преобрази. От кандидат за изпадане Иртиш влезе в първата шестица и дори в един момент беше близо до медалите. В крайна сметка финансовата криза се отрази на футболистите, които допуснаха пет поредни загуби в края на сезона и завършиха на шеста позиция, на 7 точки от бронзовите отличия.

Според правилата на ФИФА Херо може да си тръгне във всеки един момент по финансови причини, тъй като клубът му дължи повече от две заплати. Той обаче засега няма предложение да поеме друг клуб от страната.